Home » AVOCAT - DOMENII DE EXPERTIZA » Avocat - revendicare
 

AVOCAT - dreptul de proprietate

Avocat retrocedari, revendicari, legea 10/2001, Legea 247/2005 

 

AVOCAT Uniunea Europeana

Curtea Europeana a Drepturilor Omului este "ultima" instanta la care se pot adresa persoanele care au fost expropriate si care nu au reusit sa redobandeasca dreptul de proprietate pierdut prin diverse forme de expropriere. 

Multi clienti au perceput aceasta sansa ca o ultima speranta de a putea obtine de la statul roman drepturile cuvenite. Intrucat legile de retrocedare nationate au cunoscut si inca vor mai cunoaste modificari si schimbari majore in ceea ce priveste atat modalitatea de acordare a despagubirilor banesti cat si modul cum au inteles autoritatile sa restituie bunurile pierdute de cetateni, sansa de a apela la o instanta internationala este un drept pe care orice cetatean care se considera neindreptatit, sau care are temeiuri privind incalcarea unuia din drepturile omului recunoscute prin Conventia Europeana a Drepturilor Omului se poate adresa cu o cerere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. 

Prima conditie si foarte importanta pentru a putea sa va adresati Curtii Europene a Drepturilor Omului este sa nu fi trecut mai mult de 6 luni de la data pronuntarii ultimei decizii interne definitive (am spune noi si irevocabila).