Home » AVOCAT MARCU » Regulament Protectia Datelor Personale -GDPR
 

Politica de confidentialitate

Vă informăm că, începând cu data de 25 mai 2018, sunt aplicabile prevederile Regulamentului (UE) nr. 679/2016, al Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).
Având în vedere dispozițiile Regulamentului general privind protecția datelor, trebuie să vă exprimați consimțământul (acordul) cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în vederea accesării/furnizării serviciilor oferite de noi.

Aveti dreptul sa refuzati prelucrarea datelor. Acordul persoanei vizate trebuie sa fie un consimtamant clar si explicit, in vederea utilizarii datelor personale, inainte de a transmite un mesaj text prin intermediul site-ul. Prin transmiterea mesajului prin intermediul site-ului, nu trebuie sa transmiteti date personale, inainte de a transmite trebuie va exprimati acordul cu privire la prelucrarea datelor personale. Noi va garantam ca vom pastra confidentialitatea datelor dvs si le vom transmite doar in temeiul legii. 

Informatii generale

Aceste website ("site-ul") este operat de catre CABINET DE AVOCAT CORINA MARCU, care poate fi mentionat in aceasta politica de confidentialitate drept "noi"," noua" sau "al nostru/a".

 Pentru a vă exprima consimțământul (acordul) cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal trebuie să

Scopul politicii de confidentialitate

Scopul politicii de confidentialitate este de a va informa si explica modul în care protejăm datele dvs. cu caracter personal, modul in care le procesam, colectăm, utilizăm atunci când utilizati serviciile noastre, precum ti site-ul nostru de internet.

Categorii de date personale care pot fi prelucrate:

Nume, prenume, data nasterii, locul nasterii, sex, adresa, resedinta, CNP, email, telefon, fax, carte identitate, pasaport, loc munca, ocupatia, numar cont iban, denumire banca, nationalitate, studii, acte de stare civila.

Date tehnice (inclusiv adresa IP), cum ar fi informatii despre vizitele dumneavoastră pe website-ul nostru

In cazul in care ne veti contacta prin intermediul formularului de contact de pe website-ul nostru, vom prelucra urmatoarele date: numele si prenumele dvs, adresa de email, IP-ul, telefon, continutul mesajului dvs, localitatea, tara, browser-ul utilizat, referral-ul, data, ora si minutul transmiterii formularului

Colectarea acestor date este necesara:

  • pentru a putea sa va raspundem la solicitarile dvs
  • in faza precontractuala
  • pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract
  • pentru a ne proteja atat pe noi cat si pe dvs de utilizarea in mod abuziv a datelor dvs (de exemplu o persoana transmite catre noi o solicitare in numele dvs folosindu-se in mod nelegal de datele dvs de identificare sau de contact)
  • pentru a proteja interesele noastre, ale dvs sau ale altei persoane fizice
  • Prin transmiterea unui mesaj text prin intermediul site-ului va exprimati acordul cu privire la confidentialitatea datelor pe care ni le transmiteti. In cazul in care nu sunteti de acord, nu trebuie sa transmiteti mesajele prin intermediul site-ului si ne veti putea contacta prin alta modalitate aleasa de dvs.
  • Indeplinirea unor obligatii legale

Scopul in care datele personale sunt utilizate

Cabinet de Avocat CORINA MARCU colecteaza si prelucreaza datele dumneavoastra personale in urmatoarele scopuri:

  • pentru prestarea serviciilor juridice in baza Legii 51/1995 a profesiei de avocat si Statutului profesiei de avocat
  • pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale in baza unui contract de asistenta juridica incheiat cu dvs, cat si prin intermediul comunicarii cu dvs in acest scop,
  • pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract
  • pentru emiterea chitantelor de plata si a facturilor
  • pentru imbunatatirea serviciilor juridice pe care vi le oferim
  • Cabinetul de avocat Corina Marcu presteaza doar servicii juridice, in calitate de avocat in conformitate cu dispozitiile Legii 51/1995 cat si a altor dispozitii legale,

Colectarea si prelucrarea datelor dumneavoastra pentru scopurile mentionate mai sus, are ca temei:

  • incheierea si executarea unui contract
  • efectuarea demersurilor necesare la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract
  • consimtamantul dvs
  • obligatiile noastre legale
  • interesul nostru legitim

Apararea drepturilor si intereselor in justitie

 

Pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in justitie in cadrul unei proceduri in fata unei instante, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale in care este implicata Cabinetul .Temei juridic: art. 6(1)(f) GDPR - interes legitim

 

Modalitatea în care facem schimb de date cu caracter personal

Vom dezvălui informatii dacă acest lucru este justificat în scopul de a ne proteja împotriva fraudelor, a ne apăra drepturile si in scopul de a ne indeplini obligatiile noastre legale si de a duce la indeplinire mandatatul incredintat noua de catre dvs in baza contractului de asistenta juridica cat si prin exprimarea acordului dvs.

De asemenea, este posibil să fie necesar să dezvăluim informatiile dvs. pentru a ne conforma obligatiei legale de a răspunde la cererile legale ale autoritătilor, datele dvs. cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci când considerăm, cu bună credintă, că avem obligatia de a face acest lucru în conformitate cu legea

Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele personale colectate:

  • autoritatile statului
  • Instante judecatoresti sau arbitrale, notari publici, ambasade, consulate, avocati, executori judecatoresti, birouri de traduceri, alte servicii autorizate, experti, evaluatori,etc, si tuturor institutiilor, persoanelor juridice sau fizice catre care este necesar sa transmitem datele personale in vederea exercitarii mandatului dat de catre dvs noua,
  • Nu vom transmite nici un fel de date decat daca vom avea consimtamantul dvs si a persoanei vizate. In cazul in care nu va veti exprimaa acordul/ consimtamantul datele dvs nu vor fi transmise de catre noi altor destinatari.

Durata de păstrare a datelor dvs. cu caracter personal

Vom stoca informatiile dvs. atât timp cât ni se cere prin lege.

Dacă nu există nicio cerintă legală, le vom stoca doar atât timp cât este necesar.

Cu exceptia situatiei în care legea prevede altfel, de regulă vom prelucra datele Dvs. pe perioada existentei unui contract între Dvs. si noi, plus o perioadă de trei ani de la încetarea acestuia.

Drepturile dvs

Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal

Aveti dreptul de a rectifica datele detinute în legătură cu dvs., dacă acestea nu sunt corecte.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal

Aveti dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem în legătură cu dvs. Pentru a face această cerere în calitate de persoană fizică sau tertă parte autorizată, vă rugăm să folositi formularul de contact de pe site-ul nostru.

Dreptul de opozitie la utilizarea datelor cu caracter personal

În anumite circumstante, aveti dreptul de a vă opune prelucrării de către noi a datelor dvs. cu caracter personal.

Dacă doriti să ne contactati în legătură cu oricare dintre drepturile dvs. sau să faceti o plângere în legătură cu modul în care utilizăm datele dvs. cu caracter personal, vă rugăm să ne contactati prin completarea formularului de contact de pe website-ul nostru, sau prin intermediul adresei de contact a Cabinetului de avocat Corina Marcu.

Vom face toate eforturile pentru a ajuta, dar dacă aveti în continuare nemultumiri, puteti contacta Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Dreptul de a restrictiona utilizarea datelor dvs. cu caracter personal

În cazul în care considerati că datele pe care le detinem cu privire la dvs. sunt incorecte sau considerati că nu ar trebui să prelucrăm datele dvs., vă rugăm să ne contactati completand formularul de contact.

Dreptul de a va retrage consimtamantul

Consimtamantul poate fi retras in orice moment, atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc a fost efectuata pe baza consimtamantului dumneavoastra.

Dreptul de stergere - de a fi uitat

Noi prelucram ti păstram datele dvs. doar atât timp cât acest lucru este necesar. În anumite circumstante, aveti dreptul de a ne solicita să ttergem datele dvs. cu caracter personal pe care le detinem.

CABINET DE AVOCAT CORINA MARCU are urmatorele date de contact:

Adresa: Bucuresti, sector 4, Str. Maria Lazarescu nr. 21.

Telefon: 0722.235.262

CIF: 19473743

De asemenea ne puteti contacta trimitandu-ne un email prin completarea formularului de contact de pe site-ul nostru sau la adresa de email: marcucorina@yahoo.com.